سوربیتول چیست؟+ خرید سوربیتول
سوربیتول چیست؟
نکات برجسته
سوربیتول نوعی کربوهیدرات است که الکل قند یا پلیول نامیده می شود.
سوربیتول حدود یک سوم کالری کمتر از قند دارد و 60 درصد شیرین است.
سوربیتول به طور طبیعی در انواع توت ها و میوه ها (مانند سیب و توت سیاه) وجود دارد.
سوربیتول همچنین به صورت تجاری تولید می شود و رایج ترین پلیول در ایالات متحده است.
ایمنی سوربیتول توسط مقامات بهداشت جهانی تأیید شده است.
سوربیتول ، هنگامی که به مقدار زیاد خورده شود ، می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود.
مبانی سوربیتول
سوربیتول (تلفظ شده دردناک) نوعی کربوهیدرات به نام الکل قند یا پلیول است که ترکیبات محلول در آب هستند و به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارند. سوربیتول نیز به صورت تجاری از گلوکز برای استفاده در غذاها و نوشیدنی های بسته بندی شده برای حفظ شیرینی ، بافت و حفظ رطوبت تولید می شود.
ایمنی سوربیتول توسط مقامات بهداشتی در سراسر جهان از جمله سازمان بهداشت جهانی ، اتحادیه اروپا و کشورهای استرالیا ، کانادا و ژاپن بررسی و تأیید شده است. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز سوربیتول را بی خطر می داند.
در حالی که ایمنی سوربیتول و سایر الکلهای قندی به خوبی ثبت شده است ، برخی از الکلهای قندی ، در صورت مصرف زیاد ، می توانند باعث ناراحتی های گوارشی از جمله گاز ، نفخ و اسهال شوند. در نتیجه ، غذاهایی که حاوی الکلهای قندی سوربیتول یا مانیتول هستند باید در برچسب خود در مورد اثرات ملین احتمالی هشدار دهند.
سوربیتول و سلامت
سوربیتول مانند بسیاری از الکلهای قندی ، نه به اندازه قند شیرین است و نه دارای کالری متراکم. سوربیتول حدود 60 درصد به اندازه شکر شیرین است و حدود 35 درصد کالری کمتری در هر گرم دارد (2.6 کالری برای سوربیتول در مقایسه با 4 کالری برای قند).
اما سهم سوربیتول در سلامتی فراتر از کالری است. مطالعات در مورد متابولیسم سوربیتول به دهه 1920 برمی گردد ، زمانی که محققان آزمایش سوربیتول را به عنوان جایگزین احتمالی کربوهیدرات در افراد مبتلا به دیابت آغاز کردند. از آن زمان ، مزایای الکلهای قندی و نحوه استفاده بدن از آنها بهتر درک شده است. دو حوزه ای که الکلهای قندی به دلیل اثرات مثبت خود شناخته شده اند ، سلامت دهان و دندان و تأثیر بر قند خون است.
بهداشت دهان و دندان
نشان داده شده است که الکلهای قندی ، از جمله سوربیتول ، از راههای مختلف برای سلامت دهان و دندان مفید هستند ، در درجه اول به دلیل عدم سرطان زایی آنها: به عبارت دیگر ، آنها در تشکیل حفره کمک نمی کنند. عمل جویدن همچنین با تقویت جریان بزاق از دندان ها در برابر باکتری های ایجاد کننده حفره محافظت می کند. افزایش بزاق و خواص غیر سرطان زا (همراه با شیرینی) به همین دلیل است که از الکل های قندی (سوربیتول و زایلیتول) در آدامس های بدون قند استفاده می شود.
برخی از الکلهای قندی مانند اریتریتول و زایلیتول مانع از رشد باکتری های دهانی (استرپتوکوکوس موتانس) می شوند که می توانند باعث ایجاد حفره شوند. سوربیتول را می توان تخلیه کرد ، البته با سرعت کمتری نسبت به قند ، توسط برخی از باکتری های دهانی اما نه همه آنها. بنابراین ، سوربیتول به اندازه برخی الکلهای قندی در برابر حفره ها محافظ نیست ، اما نشان داده است که در مقایسه با قند باعث کاهش حفره ها می شود. به دلیل این ویژگی ها ، FDA سوربیتول و سایر الکلهای قندی را برای سلامت دهان و دندان مفید می داند.
قند خون
مانند سایر الکلهای قندی (به استثنای اریتریتول) ، سوربیتول حاوی کالری به شکل کربوهیدرات است. سوربیتول به آرامی و ناقص از روده کوچک ما جذب می شود. سوربیتول باقی مانده به روده بزرگ ادامه می یابد ، جایی که متابولیسم آن کالری کمتری تولید می کند. به همین دلیل ، مصرف سوربیتول (در مقایسه با مقدار مساوی قند) ترشح انسولین را کاهش می دهد ، که به کاهش قند خون در نتیجه کمک می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید سوربیول به Bismoot.com مراجعه نمایید.
مصرف های توصیه شده
هیچ توصیه رسمی برای مصرف سوربیتول وجود ندارد. تخمیر سوربیتول در روده بزرگ می تواند ناراحتی های گوارشی شامل نفخ ، گاز و اسهال ایجاد کند. اما این تأثیرات برای همه یکسان نیست. بنابراین ، FDA یک برچسب در مورد اثرات ملین احتمالی برای غذاهایی که ممکن است منجر به خوردن 50 گرم سوربیتول در روز شود ، نیاز دارد.
برای کسانی که رژیم غذایی الیگوساکاریدهای قابل تخمیر کم دی ساکاریدهای مونوساکاریدها و پلیولها (FODMAP) را دنبال می کنند ، منابع غذایی سوربیتول کنترل می شود زیرا سوربیتول یک نوع پلیول است.
منابع غذایی سوربیتول
الکلهای قندی به طور طبیعی در گیاهان مختلف در نتیجه فتوسنتز تولید می شوند. سوربیتول به طور طبیعی در انواع توت ها مانند توت سیاه ، تمشک و توت فرنگی و سایر میوه ها مانند سیب ، زردآلو ، آووکادو ، گیلاس ، هلو و آلو یافت می شود.
سوربیتول علاوه بر غذاهای کامل ، به منظور کاهش کالری ناشی از قند موجود در محصولات پخته شده ، شکلات ، دسرهای منجمد ، آب نبات های سفت ، آدامس های بدون قند و تنقلات تولید می شود.
منبع