کاربرد روغن نارگیل در صنعت چیست؟
ملاحظات بهداشتی
بسیاری از سازمان های بهداشتی به دلیل سطوح بالای چربی اشباع شده، از مصرف روغن نارگیل خودداری می کنند، از جمله سازمان غذا و داروی ایالات متحده، سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده. انجمن رژیم غذایی آمریکا، انجمن قلب آمریکا، خدمات بهداشت ملی بریتانیا، بنیاد تغذیه بریتانیا، و متخصصان تغذیه کانادا.
بازاریابی روغن نارگیل این باور نادرست را ایجاد کرده است که “غذای سالم” است. در عوض، مطالعات نشان دادهاند که مصرف روغن نارگیل اثراتی مشابه سایر چربیهای ناسالم از جمله کره، چربی گوشت گاو و روغن نخل دارد. روغن نارگیل حاوی مقدار زیادی اسید لوریک است، یک چربی اشباع شده که با افزایش میزان کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL، کلسترول “خوب") و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL، “بد") سطح کلسترول خون را افزایش می دهد. اگرچه مصرف اسید لوریک ممکن است نمایه کلسترول کل خون مطلوب تری ایجاد کند، اما این احتمال را رد نمی کند که مصرف مداوم روغن نارگیل ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را از طریق مکانیسم های دیگر افزایش دهد، به ویژه از طریق افزایش قابل توجه کلسترول خون. القا شده توسط اسید لوریک. از آنجایی که اکثر چربی های اشباع شده در روغن نارگیل اسید لوریک است، روغن نارگیل ممکن است بر روغن گیاهی نیمه هیدروژنه ترجیح داده شود، زمانی که از چربی های جامد در رژیم غذایی استفاده می شود.
خواص و روش تولید روغن نارگیل را اینجا بخوانید.
تحقیقات بالینی
یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز کارآزماییهای بالینی در سال 2020 در مورد اینکه آیا مصرف مزمن روغن نارگیل ممکن است بر عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی تأثیر بگذارد، نشان داد که کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) (اما لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) (کلسترول خوب) )) غلظت در مقایسه با روغن های گیاهی غیر گرمسیری افزایش یافته است. این بررسی بیان کرد که “روغن نارگیل نباید به عنوان روغن سالم برای کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی در نظر گرفته شود، و محدود کردن مصرف روغن نارگیل به دلیل محتوای چربی اشباع بالای آن ضروری است.” انجمن قلب آمریکا مصرف روغن نارگیل را به دلیل تمایل آن به افزایش سطح LDL خون به عنوان یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی توصیه می کند.
استفاده می کند
روغن نارگیل
ارزش غذایی در 100 گرم
انرژی 3730 کیلوژول (890 کیلو کالری)
چربی
99 گرم
اشباع 82.5 گرم
تک غیراشباع 6.3 گرم
اشباع نشده 1.7 گرم
مقدار ویتامین%DV†
ویتامین E 20% 3 میلی گرم
ویتامین K 1٪ 0.6 میکروگرم
مقدار مواد معدنی%DV†
آهن 0% 0.05 میلی گرم
سایر اجزاء تشکیل دهنده مقدار
فیتواسترول 86 میلی گرم
پیوند کامل به پایگاه داده ملی مواد مغذی USDA
واحدها
میکروگرم = میکروگرم • میلی گرم = میلی گرم
IU = واحدهای بین المللی
† درصدها تقریباً با استفاده از توصیههای ایالات متحده برای بزرگسالان تخمین زده میشوند.
منبع: USDA FoodData Central
تغذیه و ترکیب چربی
روغن نارگیل 99٪ چربی است که عمدتاً از چربی های اشباع شده (82٪ از کل جدول) تشکیل شده است. در یک مقدار مرجع 100 گرم، روغن نارگیل 890 کالری را تامین می کند. نیمی از محتوای چربی اشباع روغن نارگیل اسید لوریک (41.8 گرم در هر 100 گرم ترکیب کل) است، در حالی که سایر چربی های اشباع قابل توجه عبارتند از اسید میریستیک (16.7 گرم)، اسید پالمیتیک (8.6 گرم) و اسید کاپریلیک (6.8 گرم). چربی های تک غیراشباع 6 درصد از کل ترکیب و چربی های چند غیراشباع 2 درصد هستند (جدول). روغن نارگیل حاوی فیتواسترول است، در حالی که هیچ ریز مغذی در محتوای قابل توجهی وجود ندارد (جدول).
در غذا
روغن نارگیل در آسیا سابقه طولانی دارد، به ویژه در مناطق گرمسیری که این گیاه به وفور یافت می شود، جایی که از آن برای پخت و پز استفاده می شده است. این روغن انتخابی در غذاهای سریلانکا است، جایی که از آن برای سرخ کردن و سرخ کردن، در غذاهای شور و شیرین استفاده می شود. همچنین نقش برجسته ای در غذاهای تایلند و کرالا دارد.
روغن نارگیل به عنوان روغنی که نسبتاً اخیراً به کشورهای غربی معرفی شده است، معمولاً در محصولات پخته شده، شیرینیها و سرخ کردنیها استفاده میشود و دارای کیفیتی شبیه به آجیل با مقداری شیرینی است. گاهی اوقات توسط زنجیره های سینما برای پاپ کورن استفاده می شود. روغن نارگیل چربی اشباع شده و کالری قابل توجهی را به غذای میان وعده اضافه می کند و در عین حال طعم آن را افزایش می دهد، که احتمالاً عاملی است که باعث افزایش مصرف بیشتر میان وعده های پر کالری، تعادل انرژی و افزایش وزن می شود.
از دیگر کاربردهای آشپزی می توان به جایگزینی چربی های جامد تولید شده از طریق هیدروژناسیون در محصولات پخته و شیرینی سازی اشاره کرد.] روغن نارگیل هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه اغلب در خامه های غیر لبنی و غذاهای میان وعده استفاده می شود. در سرخ کردن، نقطه دود روغن نارگیل 177 درجه سانتیگراد (351 درجه فارنهایت) است.
صنعت
همچنین ببینید: سوخت روغن نباتی
روغن نارگیل برای استفاده به عنوان ماده اولیه بیودیزل برای استفاده به عنوان سوخت موتور دیزل آزمایش شده است. به این ترتیب می توان آن را برای ژنراتورهای برق و حمل و نقل با استفاده از موتورهای دیزلی اعمال کرد. از آنجایی که روغن نارگیل مستقیم دارای دمای ژل شدن بالا (22-25 درجه سانتیگراد)، ویسکوزیته بالا و حداقل دمای محفظه احتراق 500 درجه سانتیگراد (932 درجه فارنهایت) است (برای جلوگیری از پلیمریزاسیون سوخت)، روغن نارگیل معمولاً
برای ساخت بیودیزل ترانس استری می شود. استفاده از B100 (100٪ بیودیزل) فقط در آب و هوای معتدل امکان پذیر است، زیرا نقطه ژل تقریباً 10 درجه سانتیگراد (50 درجه فارنهایت) است. روغن باید استاندارد Weihenstephan [منبع بهتر مورد نیاز] را برای استفاده از روغن گیاهی خالص به عنوان سوخت داشته باشد. آسیب متوسط تا شدید ناشی از کربن شدن و گرفتگی در موتورهای اصلاح نشده رخ می دهد.
روغن نارگیل خانگی
“چربی نارگیل” جامد شده
فیلیپین، وانواتو، ساموآ و چندین کشور جزیرهای گرمسیری دیگر از روغن نارگیل به عنوان منبع سوخت جایگزین برای راهاندازی خودروها، کامیونها و اتوبوسها و ژنراتورهای برق استفاده میکنند. در حال حاضر به عنوان سوخت برای حمل و نقل در فیلیپین استفاده می شود.تحقیقات بیشتر در مورد پتانسیل روغن نارگیل به عنوان سوخت برای تولید برق در جزایر اقیانوس آرام در حال انجام است، اگرچه تا به امروز به نظر می رسد که به دلیل هزینه نیروی کار و محدودیت های عرضه به عنوان منبع سوخت مفید نیست.
روغن نارگیل برای استفاده به عنوان روان کننده موتور و به عنوان روغن ترانسفورماتور آزمایش شده است.روغن نارگیل (و مشتقات آن مانند اسید چرب نارگیل) به عنوان مواد خام در ساخت سورفکتانت هایی مانند کوکامیدوپروپیل بتائین، کوکامید MEA و کوکامید DEA استفاده می شود.
اسیدهای به دست آمده از روغن نارگیل را می توان به عنوان علف کش استفاده کرد قبل از ظهور روشنایی الکتریکی، روغن نارگیل اولین روغن مورد استفاده برای روشنایی در هند بود و به عنوان روغن کوچین صادر می شد.
صابون
همچنین ببینید: صابون
روغن نارگیل یک ماده پایه مهم برای ساخت صابون است. صابون ساخته شده با روغن نارگیل سفت است، اگرچه آب بیشتری نسبت به صابون ساخته شده با روغن های دیگر حفظ می کند و در نتیجه بازده تولید کننده را افزایش می دهد. این صابون در آب سخت و آب نمک بیشتر از صابون های دیگر حل می شود و به راحتی کف می کند.
منبع