کاربرد آلژینات سدیم در مواد غذایی+ خرید آلژینات سدیم
مواد غذایی
ACIDULENTSEMULSIFIERSPRESERVATIVESTHICKENERSSWEETENERSMORE
آلژینات سدیم (E401) در مواد غذایی چیست ؟ خواص ، استفاده ، Safetysodium spherificationTHICKENERS آلژینات مه 14 ، 2020 بدون نظر
تولید / خواص / استفاده | ایمنی / سوالات متداول
آلژینات سدیم ، نمک سدیم اسید آلژینیک استخراج شده از جلبک دریایی قهوه ای (Phaeophyta) با شماره افزودنی مواد غذایی اروپا E401. این شکل اصلی آلژینات مورد استفاده در مواد غذایی است که می تواند به عنوان یک عامل ضخیم کننده ، تثبیت کننده و ژل عمل کند. این ماده معمولا برای تولید ژل های پایدار گرما و انتقال ویسکوزیته در مواد غذایی استفاده می شود.
چگونه آلژینات سدیم ساخته شده است ؟
اسید آلژینیک و نمک های آن (کلسیم ، منیزیم و سدیم) به طور طبیعی در دیواره های سلولی جلبک دریایی قهوه ای وجود دارد. گونه های مورد استفاده برای تولید اسید آلژینیک و نمک های آن ماکروسیستیس ، آسکوفیلوم ، Durvillaea ، Ecklonia ، Laminaria ، Lessonia و Sargassum هستند.
به طور کلی ، آلژینات سدیم با واکنش کربنات سدیم با اسید آلژینیک ساخته شده است. فرایند تولید مختصر به شرح زیر است:
جلبک دریایی شستشو با آب و اسید برای حرکت مواد محلول در آب مانند کلرید سدیم ، کلرید پتاسیم ، رنگ ، مانیتول و پروتئین های محلول.
تبدیل مواد تشکیل دهنده نامحلول (اسید آلژینیک و آلژینات کلسیم) به آلژینات سدیم محلول با اضافه کردن کربنات سدیم ، و سپس حذف سلولز (نامحلول) توسط فیلتراسیون.
تبدیل آلژینات سدیم به اسید آلژینیک با اضافه کردن اسید یا کلرید کلسیم به شکل آلژینات کلسیم اول و سپس با اسید بشویید.
خنثی سازی با کربنات سدیم ، و به دنبال فرآیند خشک کردن ، دانه بندی یا غربالگری.
مشخصات
نامهای دیگر
صمغ Algin
اسید آلژینیک ، نمک سدیم
شماره CAS 9005-38-3
فرمول شیمیایی (C6H7NaO6)n
وزن مولکولی 10 000 -600 000 (متوسط معمولی)
ویژگیها
ظاهر
سفید تا زرد قهوه ای رشته ای ، پودر یا گرانول ، تقریبا بی بو و بی مزه.
ساختار
ساختار شیمیایی آلژینات سدیم
منبع تصویر
آلژینات سدیم یک پلیمر پلی ساکارید است که عمدتا از α-L-guluronic acid (واحد G) و β-d-mannuronic acid (واحد M) متصل شده توسط α ( 1→4) پیوند گلیکوزیدیک است.
نسبت M / G (مربوط به گونه جلبک دریایی و فصل برداشت شده) بر ویسکوزیته ، قابلیت ژل زنی و قدرت ژل تاثیر می گذارد.
حلالیت
حل در آب گرم یا سرد برای تولید یک محلول کلوئیدی چسبناک در حالی که آلژینات کلسیم و منیزیم می کند محلول در اتانول نامحلول نیست.
گرانروی
به طور کلی ، ویسکوزیته بستگی دارد:
درجه پلیمریزاسیون
وزن مولکولی پلیمر آلژینات سدیم
دما
غلظت
حضور کاتیون های فلزی چند ظرفیتی
این ویژگی را می توان به عنوان یک ضخیم کننده استفاده کرد و ویسکوزیته (محلول 1٪) درجه مواد غذایی آن می تواند از 4 به 1000 mpa·s متفاوت باشد.
دکتری
Ph از 4.0-10.0 در برنامه های غذایی خود متغیر است.
ژل زدن
ژل گرما پایدار با اسیدها یا کاتیون های چند ظرفیتی مانند کلسیم ، مس و یون های سرب تشکیل می شود.
نمک کلسیم معمولا به واکنش نشان می دهند با محلول آلژینات سدیم به شکل یک ژل که در آن پلیمرهای متقابل مرتبط با یون های کلسیم مانند در تولید ژله استفاده می شود.
تصویر زیر ژل قبل و بعد از گرمایش است و ما می توانیم ژل آلژینات را با ثبات تر از ژل ژلاتین ، کاراگینان و آگار ببینیم.
ژل آلژینات سدیم قبل و بعد از بهبودی
منبع تصویر
ژل همکاری: ژل محکم تر ترکیبی از آلژینات سدیم با پکتین رخ می دهد. این ژل ها در مقایسه با آلژینات سدیم پایدار حرارتی (با یون های کلسیم) قابل برگشت هستند.
استفاده از آلژینات سدیم چیست؟
مواد غذایی درجه سديم آلژينات به طور گسترده ای مورد استفاده در مواد غذایی به خصوص لبنیات مبتنی بر محصولات منجمد (الکترونیکی.g.بستنی ماست و پودینگ پنیر, سس و دسر) به دلیل خواص آن از ضخامت ژل و ثبات.
این را می توان برای برنامه های زیر استفاده کرد:
بستنی
این یک دهان صاف و نرم را فراهم می کند و همچنین حباب ها را در بستنی یخ زده تثبیت می کند و از تشکیل کریستال های قند جلوگیری می کند.
کروی سازی
آلژینات سدیم و کلرید کلسیم یا لاکتات کلسیم را می توان با هم مورد استفاده قرار گیرد برای شکل دادن به یک مایع به دانه های پیچ و تابدار و یا کرم ها به عنوان یون های کلسیم می تواند آلژینات سدیم به ژل را. به این ترتیب می توانید رنگ مواد غذایی و عطر و طعم به حوزه در محفظهای قرار دادن.
گوشت
سديم آلژينات (با کلرید کلسیم) می تواند به عنوان یک بافت در گوشت به حفظ آب, افزایش خاصیت ارتجاعی و چسبندگی گوشت و بهبود طراوت محصولات به پایان رسید.
اصل این است که سدیم آلژینات و یون های کلسیم به صورت یک ژل آلژینات کلسیم است که دارای آب در گوشت.
مکمل ها
این را می توان در مکمل های غذایی برای تنظیم اشتها و مصرف انرژی استفاده کرد. آلژینات-konjac-xanthan polysaccharide complex (PGX) با ترکیب آلژینات سدیم ، گلوکومانان کونجاک و آدامس زانتان در یک نسبت خاص است که در غذاها و مکمل های غنی شده استفاده می شود.
خوراندن
همچنین می تواند به عنوان یک اتصال دهنده در محصولات حیوانات خانگی ، دیگر حیوانات غیر غذایی و ماهی استفاده شود.
داروها
این می تواند به عنوان یک عنصر فعال برای کاهش ریفلاکس محتوای معده یا افزودنی در محصولات دارویی استفاده شود.
سدیم آلژینات امن برای خوردن است ؟
بله ، توسط اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و اداره ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) و همچنین کمیته مشترک Fao/WHO در مورد مکمل های غذایی (JECFA) تایید شده است.
FDA
آلژینات سدیم به طور کلی به عنوان امن به رسمیت شناخته شده (GRAS) است که می تواند به عنوان یک ضخیم کننده استفاده, تثبیت کننده, texturizer و سفت کننده عامل در:
چاشنی و ادویه جات ترشی جات
شیرینی و رویه خامهای کیک یا شیرینی
ژلاتین و پودینگ
آب نبات سخت
میوه ها و آب میوه های فرآوری شده
دیگر دسته بندی های مواد غذایی
افسا
سدیم آلژینات (E401) در مقررات کمیسیون ذکر شده (اتحادیه اروپا) خیر 231/2012 به عنوان یک افزودنی مواد غذایی مجاز و طبقه بندی در “مواد افزودنی به غیر از رنگ ها و شیرین کننده” .
ارزیابی مجدد ایمنی در 2017
EFSA تغییر ارزش ایمنی برای اسید آلژینیک و نمک آن از سدیم انجام, پتاسیم, آمونیوم و کلسیم به عنوان مکمل های غذایی, و نتیجه گیری های زیر مشتق شده :
بدون نگرانی ایمنی و بدون نیاز به ایجاد یک ADI به عنوان یک افزودنی مورد استفاده در مواد غذایی.
استفاده برای نوزادان و کودکان خردسال باید زیر دوزهای درمانی باشد.
ارزیابی ناکافی از ایمنی زمانی که در “غذاهای رژیمی برای اهداف پزشکی ویژه و فرمول های ویژه برای نوزادان"و “غذاهای رژیمی برای نوزادان و کودکان خردسال برای اهداف پزشکی ویژه” استفاده می شود.
استفاده های تایید شده
آن است که به طبقه بندی “گروه من” با حداکثر استفاده از سطح کوانتومی “satis” نیز ذکر شده به طور جداگانه و با alginic acid (E400) پتاسیم آلژينات (E402) آمونیوم آلژينات (E403) و کلسیم آلژینات (E404). مواد غذایی زیر ممکن است آن را شامل :
کرم پاستوریزه Unflavoured
آماده سازی گوشت
دسر و پودینگ
مربا ، ژله و مارمالاد
آژانس استانداردهای غذایی بریتانیا
طبقه بندی شده در” امولسیفایرها ، تثبیت کننده ها ، ضخیم کننده ها و عوامل ژل “
استانداردهای غذایی استرالیا نیوزیلند
این عنصر مورد تایید در استرالیا و نیوزیلند با شماره کد 401 است.
جکا
کلاس تابع: مکمل های غذایی ، امولسیفایر ، عامل ژل، تثبیت کننده ، ضخیم کننده.
مصرف روزانه قابل قبول: ADI “خاص نیست” مجموعه ای در 1992.
سوالات متداول
طبيعيه؟
بله ، آلژینات سدیم یک پلی ساکارید طبیعی است که از دو نوع اسیدهای اورونی تشکیل شده است.
گياهخواره؟
بله ، این گیاهخوار به عنوان مواد خام مورد استفاده و فرآیند تولید بدون استفاده از مواد حیوانی یا محصولات حاصل از منشاء حیوانی است. بنابراین می توان آن را در غذا برای گیاهخواران اضافه کرد.
آیا آلژینات سدیم هیدروکلوئید است ؟
بله ، به عنوان آن می تواند ضخیم یا ژل آب.
مزایای چیست?
آلژینات سدیم یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است و FDA قصد دارد آن را در لیست الیاف غذایی پیشنهاد کند. این مزایای کاهش قند خون ، فشار خون ، سطح کلسترول و سایر اثرات بهداشتی است.
نتیجه گیری
در حال حاضر شما ممکن است دانش آلژینات ضخیم کننده سدیم (E401) ، از جنبه های زیر داشته باشید:
فرایند تولید: استخراج شده از جلبک دریایی.
خواص: ویسکوزیته ، ژل، حلالیت و PH.
موارد استفاده: معمولا برای ضخیم شدن و ژل اموال آن است.
ایمنی
سوالات متداول: آیا طبیعی, گیاهی وگان و مزایای.
چه نوع از برچسب های مواد غذایی شما این عنصر در بر داشت? و یا اگر شما هر گونه سوال و یا اظهارات در مورد این افزودنی ، احساس رایگان به من اجازه در نظرات می دانم.
منبع
https://foodadditives.net/thickeners/sodium-alginate/
https://bismoot.com/blog/%d8%a2%d9%84%da%98%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%aa-%d8%b3%d8%af%db%8c%d9%85/