تاریخچه پارافین+ خرید پارافین
واکس پارافین
Paraffin.jpg
شناسه ها
شماره CAS
8002-74-2
ECHA InfoCard 100.029.375 این را در ویکی داده ویرایش کنید
شماره E E905 (عوامل لعاب، …)
UNII
I9O0E3H2ZE
داشبورد CompTox (EPA)
DTXSID7027673 این را در ویکی داده ویرایش کنید
خواص
فرمول شیمیایی CnH2n+2
ظاهر جامد سفید
بو بدون بو
نقطه جوش > 370 درجه سانتیگراد (698 درجه فارنهایت)
حلالیت در آب ~1 میلی گرم در لیتر
خطرات
نقطه اشتعال 200-240 درجه سانتی گراد (392-464 درجه فارنهایت؛ 473-513 K)
به جز مواردی که غیر از این ذکر شده است، داده ها برای مواد در حالت استاندارد آنها (در دمای 25 درجه سانتیگراد ، 100 کیلو پاسکال) ارائه می شود.
ارجاعات صندوق اطلاعات
شمع پارافین
موم پارافین (یا موم نفتی) جامد بی رنگ نرمی است که از نفت، زغال سنگ یا شیل نفتی به دست می آید که از مخلوطی از مولکول های هیدروکربن حاوی بین بیست تا چهل اتم کربن تشکیل شده است. در دمای اتاق جامد است و در بالای 37 درجه سانتیگراد (99 درجه فارنهایت)، شروع به ذوب شدن می کند و نقطه جوش آن بالای 370 درجه سانتیگراد (698 درجه فارنهایت) است.کاربردهای متداول برای موم پارافین شامل روانکاری، عایق الکتریکی و شمع است؛ موم پارافین رنگ شده را می توان به مداد رنگی تبدیل کرد. متمایز از نفت سفید و سایر فرآورده های نفتی است که گاهی اوقات پارافین نامیده می شود.
شمع های پارافینی رنگ نشده و بدون عطر بی بو و سفید متمایل به آبی هستند. موم پارافین برای اولین بار توسط کارل رایشنباخ در آلمان در سال 1830 ایجاد شد و پیشرفت بزرگی در فناوری شمعسازی بود، زیرا تمیزتر و قابل اطمینانتر از شمعهای پیه میسوخت و تولید آن ارزانتر بود.
در شیمی، پارافین مترادف با آلکان استفاده می شود که نشان دهنده هیدروکربن هایی با فرمول کلی CnH2n+2 است. این نام از لاتین parum ("بسیار کم") + affinis گرفته شده است، به معنای “فقدان میل ترکیبی” یا “عدم واکنش پذیری"، که اشاره به ماهیت غیر واکنشی پارافین دارد.
خواص
موم پارافین عمدتاً به صورت جامد مومی شکل سفید، بی بو، بی مزه، با نقطه ذوب معمولی بین 46 تا 68 درجه سانتیگراد (115 و 154 درجه فارنهایت)، و چگالی حدود 900 کیلوگرم بر متر مکعب یافت می شود. در آب نامحلول است، اما در اتر، بنزن و استرهای خاصی محلول است. پارافین تحت تأثیر اکثر معرف های شیمیایی رایج قرار نمی گیرد اما به راحتی می سوزد. گرمای احتراق آن 42 MJ/kg است.
هیدروکربن C31H64 جزء معمولی موم پارافین است.
موم پارافین یک عایق الکتریکی عالی است، با مقاومتی بین 1013 تا 1017 اهم متر. این تقریباً از همه مواد دیگر به جز برخی پلاستیک ها (به ویژه تفلون) بهتر است. این یک تعدیل کننده موثر نوترون است و در آزمایشات جیمز چادویک در سال 1932 برای شناسایی نوترون استفاده شد.
موم پارافین یک ماده عالی برای ذخیره گرما است، با ظرفیت گرمایی ویژه 2.14-2.9 J g-1 K-1 (ژول در گرم کلوین) و گرمای همجوشی 200-220 Jg-1.[15] خنک کننده تغییر فاز موم پارافین همراه با رادیاتورهای جمع شونده برای خنک کردن وسایل الکترونیکی وسیله نقلیه روینگ قمری در طی ماموریت های سرنشین دار به ماه در اوایل دهه 1970 استفاده شد.موم زمانی که ذوب می شود به طور قابل توجهی منبسط می شود و این امکان استفاده از آن را در ترموستات های عنصر مومی برای مقاصد صنعتی، خانگی و به خصوص خودرو فراهم می کند.
روش تولید پارافین به روشهای مختلف می باشد
تاریخ
موم پارافین اولین بار در سال 1830 توسط شیمیدان آلمانی کارل فون رایشنباخ ایجاد شد، زمانی که او تلاش کرد ابزاری را برای جداسازی و تصفیه موثر مواد مومی شکل طبیعی در نفت ایجاد کند. پارافین نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ در صنعت شمع سازی بود زیرا به طور تمیز و قابل اطمینانی می سوزد و تولید آن ارزان تر از هر سوخت شمع دیگری بود. موم پارافین در ابتدا از نقطه ذوب پایینی رنج می برد. با این حال، این کمبود بعداً با افزودن اسید استئاریک سخت تر برطرف شد. تولید موم پارافین در اوایل قرن بیستم در نتیجه رشد صنایع بسته بندی روغن و گوشت که پارافین و اسید استئاریک را به عنوان محصولات جانبی ایجاد می کرد، از رونق برخوردار شد.
ساخت
ماده اولیه پارافین اسلک واکس است که مخلوطی از روغن و موم است که محصول جانبی حاصل از تصفیه روغن روان کننده است.
اولین مرحله در ساخت موم پارافین، حذف روغن (روغن زدایی یا واکس زدایی) از واکس شل است. روغن با کریستالیزاسیون جدا می شود. معمولاً موم شل حرارت داده می شود، با یک یا چند حلال مانند کتون مخلوط می شود و سپس سرد می شود. با سرد شدن، موم از محلول متبلور می شود و فقط روغن باقی می ماند. این مخلوط به دو جریان: جامد (موم به اضافه مقداری حلال) و مایع (روغن و حلال) فیلتر می شود. پس از اینکه حلال توسط تقطیر بازیافت شد، محصولات به دست آمده را “موم محصول” (یا “موم مطبوعاتی") و “روغن پا” می نامند. هر چه درصد روغن در موم کمتر باشد، آن را تصفیه شده تر می دانند (نیمه تصفیه شده در مقابل کاملاً تصفیه شده). موم محصول ممکن است برای از بین بردن رنگ ها و بوها بیشتر پردازش شود. موم در نهایت ممکن است با هم مخلوط شود تا خواص مطلوب خاصی مانند نقطه ذوب و نفوذ به دست آورد. موم پارافین به صورت مایع فروخته می شود
منبع