انواع حلال های شیمیایی+ نظافت صنعتی
نظافت صنعتی اساسی - انواع حلالهای شیمیایی
حلالها برای هر نوع تمیز کردن صنعتی ضروری هستند. صدها نوع مختلف پاک کننده حلال وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند.
قبل از بحث در مورد انواع حلالها ، ابتدا تعریف کنیم که حلال چیست - ماده ای (معمولاً مایع) که می تواند برای حل مواد دیگر بدون تغییر شیمیایی از آنها استفاده شود. حلالها به صورت معدنی (آب رایج ترین نمونه) یا آلی طبقه بندی می شوند. حلالهای آلی حاوی کربن هستند و تقریباً شامل تمام محلولهای رایج تمیز کننده فلزات صنعتی هستند.
گاهی اوقات تعیین دقیق این که کدام حلالهای تمیز کننده در بین همه گزینه های موجود نیازهای شما را برآورده می کند ، دشوار است. برای انتخاب آگاهانه ، آشنایی با انواع مختلف پاک کننده های حلال کمک می کند.
حلالها کاربردهای متفاوتی دارند جهت آگاهی از آنها به لینک زیر بروید
آشنایی با انواع حلال های تمیز کننده
سه نوع اصلی محلول تمیز کننده فلز برای استفاده در نظافت دقیق وجود دارد:
حلال های اکسیژن دار
حلالهای هیدروکربن
حلال های هالوژنه
بیایید نگاهی به کاربردهای آنها و ویژگی های هر نوع بیاندازیم.
حلال های اکسیژن دار همانطور که از نام آنها مشخص است ، این حلالها حاوی اکسیژن در ساختار مولکولی خود هستند. مشتق شده از فرآورده های نفتی ، معمولاً دارای سمیت کم و قدرت حلال بالا هستند.
حلال های اکسیژن به طور گسترده ای به عنوان افزودنی در تولید انواع وسیعی از محصولات از لوازم آرایشی گرفته تا رنگ و همچنین برای تمیز کردن استفاده می شود. بسیاری از این کاربردها به درجه بالایی از خلوص نیاز دارند ، بنابراین مشخصات این حلالها اغلب بر سطوح ناخالصی ها متمرکز است و این محصولات معمولاً برای حفظ سطح بالای خلوص تصفیه می شوند. با این حال ، فرآیند تولید این مواد گران نیست ، بنابراین آنها نسبتاً مقرون به صرفه هستند.
نمونه هایی از حلال های اکسیژن دار شامل الکل ها ، اترها ، استرها ، گلیکول اترها ، استرهای گلیکول اتر و کتون ها هستند.
حلالهای هیدروکربن. اینها حلالهای مبتنی بر نفت هستند که ساختار شیمیایی آنها شامل اتمهای هیدروژن و کربن است. حلالهای هیدروکربن می توانند ساختار شیمیایی پیچیده ای داشته باشند. دو نوع اصلی حلال هیدروکربن وجود دارد ، از جمله:
حلال های آلیفاتیک اینها دارای ساختار هیدروکربنی با زنجیره مستقیم هستند و به عنوان حلالهای تمیز کننده فلزات و همچنین در تولید استفاده می شوند. برخی از نمونه های حلال های آلیفاتیک شامل بنزین ، نفت سفید و هگزان هستند.
حلال های معطر. این حلالها که به طور گسترده به عنوان عوامل چربی زدا و همچنین در تولید رنگ ، جوهر و مواد شیمیایی کشاورزی استفاده می شوند ، دارای ساختار حلقه بنزن هستند. به عنوان مثال می توان به بنزن ، زایلن و تولوئن اشاره کرد.
ترکیب پیچیده حلالهای هیدروکربنی بدین معناست که می توان آنها را برای برآوردن نیازهای صنعتی بسیار خاص فرموله کرد. غیر معمول نیست که حلالهای هیدروکربنی سفارشی ایجاد شوند. برخی از عوامل تمایز بین حلالهای مختلف هیدروکربن شامل نقطه اشتعال ، چگالی ، محدوده تقطیر و عطر است.
حلال های هالوژنه این حلالها در ساختار مولکولی خود حاوی اتمهای هالوژن (مانند فلورین ، برم ، ید یا کلر) هستند. از آنجا که آنها معمولاً پایدار ، غیرقابل اشتعال و سریع تبخیر با ظرفیت حلال بالا هستند ، به طور گسترده ای در صنعت برای نظافت دقیق و بسیاری از کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال ، بسیاری از انواع حلال های هالوژنه به دلایل زیست محیطی حذف شده یا در حال حذف هستند. برخی از نمونه ها شامل پرکلرواتیلن ، فلوروکربن های کلر دار و 1،1،1-تری کلرواتان است. اگر به دنبال جایگزینی برای نوع خاصی از حلال های هالوژنه هستید ، با ما تماس بگیرید تا در مورد جایگزین ها صحبت کنیم.
انتخاب حلال تمیز کننده فلزات
هنگام انتخاب محلول تمیز کردن فلز ، باید عوامل متعددی را در نظر بگیرید ، از جمله:
نوع موادی که تمیز می کنید
روش تمیز کردن فلز مورد نظر شما و تجهیزات موجود
رعایت مقررات بهداشتی و زیست محیطی
نیازهای ذخیره سازی
گزینه های بازیابی و بازیابی
در دسترس بودن محصول
قیمت و بودجه
درباره انتخاب حلال تمیز کننده مناسب فلز برای نیازهای خود بیشتر بخوانید.
کارشناسان حلال نظافت صنعتی شما
انتخاب حلال می تواند یک کار پیچیده باشد. بسیار مهم است که مناسب نیازهای خود را بیابید زیرا انتخاب حلال شما می تواند بر عملکرد ، کیفیت محصول ، رعایت مقررات و سودآوری تأثیر بسزایی داشته باشد.
منبع
https://www.envirotechint.com/blog/basic-industrial-cleaning-types-of-chemical-solvents/