آیا نیترات سدیم برای شما بد است؟
آیا نیترات سدیم برای شما بد است؟
بیشتر ما آگاه هستیم که شرکت های مواد غذایی برای افزایش ماندگاری محصولات خود از مواد افزودنی استفاده می کنند. اما چند نفر از ما می دانیم که این مواد نگهدارنده چیست و مهمتر از همه ، آنها با بدن ما چه می کنند؟
نیترات سدیم نوعی نمکی است که مدت هاست برای حفظ غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. آیا تاکنون از گوشت پخته شنیده اید؟ خوب ، شما می توانید آن را در بسیاری از غذاها از جمله بیکن ، گوشت گاو ، ژامبون ، هات داگ ، گوشت ناهار ، سالامی و ماهی دودی پیدا کنید. این عطر و طعم متمایز ایجاد می کند ، اکسیداسیون چربی ها را کنترل می کند و به عنوان ضد میکروبی عمل می کند.
برای خرید سدیم نیترات به شرکت بیسموت مراجعه کنید
نیترات سدیم را می توان در گیاهان و آب آشامیدنی کنترل نشده یافت. نیتروژن به خاک نیترات سدیم تبدیل شده و برای رشد گیاه لازم است. گیاهان نیترات سدیم را در مقادیر مختلف جذب می کنند. سبزیجات با مقادیر زیاد نیترات سدیم شامل اسفناج ، تربچه ، کاهو ، کرفس ، هویج ، کلم و چغندر هستند. طبق یک مطالعه در سال 2009 ، تقریباً 80 درصد نیتراتهای رژیمی در رژیم غذایی فرد از مصرف سبزیجات بدست می آید.
خطرات خیلی زیاد
نیترات بخشی طبیعی از هر رژیم غذایی معمولی است. با این حال ، برخی تحقیقات نشان می دهد منبع معتبر که مقادیر زیاد می تواند مشکلاتی مانند سرطان روده بزرگ ایجاد کند. بیماریهای دیگری مانند سرطان خون ، لنفوم غیر هوچکین ، بیماری قلبی و سرطانهای تخمدان ، معده ، مری ، لوزالمعده و تیروئید ممکن است با مصرف زیاد نیترات سدیم مرتبط باشد.
میزان نیترات که با این بیماری ها همراه است به سختی می توان از غذاهای طبیعی دریافت کرد. همچنین ، غذاهایی که به طور طبیعی حاوی نیترات هستند نیز حاوی مواردی مانند ویتامین C هستند که ممکن است بدن را از ابتلا به بیماریهایی که در بالا ذکر شده است محافظت می کند.
طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، مصرف روزانه نیترات سدیم نباید بیش از 3.7 میلی گرم در هر کیلو از وزن بدن باشد. بنابراین ، برای مثال ، فردی که وزن 150 پوند دارد ، نباید بیش از 0.25 گرم نیترات سدیم در روز مصرف کند. با این حال ، از آنجا که مقدار این مواد نگهدارنده در برچسب های مواد غذایی ذکر نشده است ، سخت است بدانید که به طور روزانه چقدر دریافت می کنید.
مسمومیت با نیترات یک مسئله جدی است که بر روی نوزادان تأثیر می گذارد و می تواند باعث یک اختلال خونی شود که به عنوان متهموگلوبینمی شناخته می شود. نوزادان می توانند مسمومیت با نیترات را بدست آورند که آب مورد استفاده در تهیه فرمول یا غذای کودک از چاههای تنظیم نشده حاصل شود. طبق یک مطالعه ، تاکنون 15 میلیون آمریکایی به چاههای غیرقانونی برای آب آشامیدنی خود تکیه می کنند.
آیا نیترات سدیم برای شما مناسب است؟
نیترات سدیم یک قسمت طبیعی از هر رژیم غذایی است و با وجود اینکه مقادیر اضافی می تواند برای شما بد باشد ، اما در پزشکی نیز جایگاهی دارد.
به عنوان مثال ، یک مطالعه در مجله پزشکی نیو انگلستان نتیجه گرفت که مکمل های غذایی نیترات معدنی می توانند فشار خون را کاهش دهند.
اجتناب از اثرات منفی
یک روش آسان برای جلوگیری از مصرف بیش از حد نیترات سدیم محدود کردن میزان گوشت قابل درمان در رژیم غذایی شماست. این همچنین می تواند در جلوگیری از فشار خون بالا به شما کمک کند.
خوردن مواد غذایی ارگانیک راه خوب دیگری برای جلوگیری از مصرف زیاد نیترات است ، زیرا مواد غذایی ارگانیک با کودهای نیتروژن مصنوعی تولید نمی شوند و باعث افزایش محتوای نیترات در محصولات زراعی می شوند.
غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان که سرشار از ویتامین C هستند نیز می توانند تبدیل نیترات ها را کاهش دهند.
منابع : https://www.healthline.com/health/food-nutrition/is-sodium-nitrate-bad-for-you